Ga terug

Azi­a­ti­sche wok­groen­te met ana­nas en ge­hakt

Manon
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese

Ingrediënten
  

  • 565 g ananasschijven op sap blik
  • 4 cm verse gember
  • 4 el ketchup
  • 2 el azijn
  • 1 el suiker
  • 2 el arachideolie
  • 12 runderballetjes
  • 400 g oosterse wokgroente
  • 248 g wok noodles
  • 3 bosuitjes
  • cashewnoten

Instructies
 

  • Laat de ananasschijven uitlekken in een zeef, maar vang het sap op.
  • Snijd de ananas in stukjes. Schil ondertussen de gember en snijd deze heel fijn.
  • Meng de ananas, het ananassap, de ketchup, azijn en suiker in een kommetje.
  • Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 4 minuten op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord.
  • Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de gember 1 min.
  • Voeg het ananasmengsel toe en breng aan de kook. Voeg de runderballetjes toe en laat op laag vuur 7 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de wokgroenten toe.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes.
  • Serveer de zoetzure groenten en runderballetjes met de noedels en bestrooi met de bosui.