Ga terug

Stoofpotje met vlees, champignons en aardappeltjes

Manon

Ingrediënten
  

  • 250 gram kleine champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 gram hamlap
  • 1 blokje plantaardige boter
  • ¼ bouillontablet
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • Tijm
  • 400 gram snijbonen

Instructies
 

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  • Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg 2 dl water met het stukje bouillontablet toe met de champignons, de tomaatjes en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig water gaar en voeg ze bij het stoofpotje.

Notities

Bron: voedingscentrum