Ga terug
Witte Bonen Blondies

Witte Bonen Blondies

Manon
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 2 400 g blikken limabonen netto 2x 250g
  • 500 ml olie
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 90 g Tagatesse*
  • 30 g kokosmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl bakpoeder**
  • 30 g geraspte kokos
  • 70 g gehakte pecannoten optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Giet de bonen af en was ze.
  • Pureer de bonen in de keukenmachine tot een fijne moes.
  • Voeg alle natte ingrediënten toe (eieren, olie en vanille-extract) en pureer tot een gladde massa.
  • Doe alle droge ingrediënten erbij, behalve de geraspte kokos en pecannoten, en pureer weer tot een gladde massa is ontstaan.
  • Spatel de kokos erdoor, giet in het bakblik en verdeel de pecannoten erover.
  • Bak ca. 20 minuten of tot een prikker in het midden er schoon uitkomt.

Notities

*Tagatesse is twee keer zo zoet als gewone suiker, houd rekening met deze verhouding als je suiker or een andere zoetstof gebruikt.
**Gebruik gecertificeerd glutenvrij indien noodzakelijk.
Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl