Ga terug
Banaan-Hazelnoot-Plaatcake

Banaan-Hazelnoot-Plaatcake (gluten- en lactosevrij)

Manon
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 2 medium overrijpe bananen (ca. 180-200g geschild)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 ml hazelnootolie
  • 200 g gemalen hazelnoten
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 eiwitten
  • 1 snufje zout
  • Optioneel: 50 g pure chocoladedruppels

Instructies
 

  • Verwarm eerst de oven voor op 160°C en bekleed een (klein) bakblik met opstaande rand of een grotere bakvorm met bakpapier.
  • Prak de bananen en meng ze met de eieren, de olie en het vanille-extract.
  • Voeg de gemalen hazelnoten en het bakpoeder toe en meng goed door elkaar.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en strooi er de chocoladedruppels over (als je die gebruikt). Bak de cake dan in het midden van de oven ca. 30-35 minuten.
  • Laat volledig afkoelen alvorens in stukken te snijden.
  • De cake is licht en luchtig en zó lekker.
  • Eet smakelijk!

Notities

Je kunt ook andere olie i.p.v. de hazelnootolie gebruiken. Voor de eiwitten gebruik ik de eiwitten in fles van TwoChicks (in het koelschap bij de supermarkt). Zo handig om die altijd bij de hand te hebben en je hoeft geen eieren te scheiden en voor het eigeel een andere bestemming te zoeken (want weggooien is zonde). Als je geen gemalen hazelnoten in de winkel kan vinden, kun je dat makkelijk zelf maken. Doe hazelnoten in een sterke blender of keukenmachine en maal tot een meel ontstaat. Maar pas op dat je niet te lang doorgaat, anders komen de oliën vrij en wordt het een pasta. Lekker, maar niet wat je nu wil hebben.
 
Nicole van http://www.cookiesandcarrotsticks.com/ heeft dit recept aangeleverd. Heb jij ook een lactosevrij recept dat je wil delen? Stuur het naar manon@lactosevrijzijn.nl