Ga terug
lactosevrije pancake stack

‘Pancake stack’ met vijg, honing en pecannoten

Manon
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 125 gram volkorenmeel
  • 50 gram havermout
  • 200 ml soja-of amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 vijgen
  • 20 gram pecannoten 5 minuten geroosterd op 180 graden
  • Kokosolie of boter om in te bakken

Instructies
 

  • Voeg alle ingrediënten (behalve het ei, de kokosolie, vijgen en noten) bij elkaar in een kom en mix met een blender of staafmixer tot er een egaal deeg ontstaat.
  • Voeg het ei toe en mix het nog ongeveer tien seconde door elkaar totdat het ei volledig is opgenomen.
  • Verhit een pan met één tot twee eetlepels kokosolie. Giet wanneer de pan goed heet is het beslag in kleine rondjes in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant goudbruin.
  • Snijd de vijg in partjes en leg deze samen met de pecannoten op de stapel pannenkoeken. Als laatste een flinke eetlepel honing om het af te maken.
  • Eet smakelijk!